9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja hakkas arendaja võlgade tõttu inimeste uusi kodusid lammutama

"Kõigepealt kadus elekter, tulin toast välja vaatama, et mis lahti, ja näen, et sinistes tunkedes töömehed võtavad majal välisust eest, küsin, mida teete, nemad vastu, et ei kommenteeri," rääkis Indrek Naur, kes töötab Tallinnas Juhkentali 52 kevadel valminud majas asuvas advokaadibüroos.

Šokiks on põhjust – hommikul saabus seni tavapärast elu elanud majja ootamatult paarkümmend ehitustöölist, kes püstitasid hoone ümber aia siltidega «Ohutsoon» ja «Kõrvalistel isikutel objektil viibimine keelatud» ning hakkasid maja lõhkuma, kirjutas Postimees.

Kolina ja sagimise peale korterite ja kontorite ustele ilmunud segaduses inimestel ei jäänud muud üle kui lihtsalt vaadata, kuidas majal võetakse eest välisuks, mitmes korteris ka siseuksed, radiaatorid, santehnika ja rõdupiirded. Lisaks elektrile jäid elanikud ilma ka veest ja küttest, kohale saabub mitu politseipatrulli, kes peatavad maha võetud uksi ja radikaid juba kilesse pakkivad töömehed, kuni on asjaolud välja selgitanud.

"Tuleb välja, et arendaja Permanent Arendus on maja ehitajale Basic Ehitusele võlgu jäänud, ning selle asemel, et asi kohtus lahendada, tuli ehitaja siia ja varastab nüüd korteri omanike vara aga arendajale ei kuulu siin ju enam midagi, kõik pinnad on müüdud, Basic Ehituse tegevuse eesmärk siin on arendajale omanike kaudu survet avaldada, mul pole lihtsalt sõnu," laiutab Naur käsi.

Lahkub ka ehitusfirma juht, kes on arendajaga telefoni teel kokku leppinud, et minnakse ja räägitakse asjad selgeks.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474