17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rain Lõhmus tõukas Aivar Tõnissoni troonilt

Investeerimispankur Rain Lõhmuse osalusega OÜ Fixor Invest tühistas eile kõik probleemsete firmade kustutajana tuntud Aivar Tõnissoni volikirjad.

Eile tõestas Tallinna notar Tea Türnpuu avalduse, millega osaühing Fixor Invest palus kehtetuks kuulutada kõik volikirjad, mis kinnisvarafirma on andnud Aivar Tõnissonile.

Tasub teada, et volikirju tühistatakse Ametlike Teadaannete kaudu vaid siis, kui nende valdaja on kaotanud volitaja usalduse, kuid keeldub volikirjade tagastamisest.

Äriregister näitab, et Aivar Tõnissoni osaühing Norentius Invest on Fixor Investi vähemusosanik. Suurem tükk pirukast kuulub ASile Lõhmus Holdings. Alates 15. oktoobrist juhib Fixor Investi noor Lextali jurist Oliver Nääs.

Tõnisson hakkas Fixor Investi majandama ajal, mil skandaalne ärimees Meelis Lao püüdis Viru tänava alguses paiknevast vanalinna majast McDonald'si restorani jõuga välja tõsta. Tänavu kevadeks oli see aastatetagune tüli võtnud selge rahalise väljenduse.

Premier Restaurants Eesti AS (endine McDonald's Eesti AS - toim) nõudis Harju maakohtus Fixor Investilt 8 368 896 krooni.

Juulis kirjutas aripaev.ee, et McDonald'si restoranina tuntud maja omanikud David ja Gabriel Abramson panid Tallinna vanalinna kinnistu 59 miljoni kroonise alghinnaga müüki. Kinnistu võõrandamise puhul kuulunuks ostueesõigus hoonestusõiguse omanikule Fixor Investile.

Lõhmus Holdings sai Fixor Investi kaasomanikuks möödunud aastal, ostes osaluse pankrotihaldurina tuntud Villu Tragonilt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474