22. oktoober 2008

Kommentaar: müügi asemel kaaluge vahetust

Tänasel kinnisvaraturul on pakkumiste arv nii suur, et pikale veniva müügi asemel soovitab MP Kinnisvara Müügikorralduse OÜ juht Maria Pruul kaaluda vahetusvarianti.

„Vahetusvariant annab neile, kelle koduvahetuse vajadus eriti teravaks kujunenud, kiirema võimaluse tulemuseni jõuda. Vahetusvariandi pakkumisi soovitame tõsiselt kaaluda olukorras, kui müüja käes on pikemalt realiseeritav kaup, kuid on leidunud inimene, kelle otsingukriteeriumitele vastab just teie objekt. Vastu oleks tal aga pakkuda kiiremini realiseeritav kinnisvara,“ selgitas Pruul.

Selle miinus on Pruuli sõnul palju asjaajamist, pluss kallima kinnisvara vahetamine odavama vastu võib tähendada ka osalist vahendite kätte saamist. „Kui omanik tunneb, et laen või kommunaalmaksed käivad üle jõu, siis on fookuses kiire lahendus ning seda vahetusvariant võiks ka pakkuda.“

Pruuli sõnul toetab praegu sellist lahendust vaid City24. „Kindlasti vajab tänane kinnisvaraturg ka ülejäänud kinnisvaraportaalide kiiret reageerimist, loomaks kinnisvaraomanikele rohkem võimalusi info vahetamiseks.“ Tema andmetel on praegu ainsas vahetusvarianti pakkuvas portaalis käputäis vahetusobjekte, summeerituna 109 korterit, 22 maja ja 11 kinnistu kuulutust.

Pruuli kinnitusel on üsna tõenäoline, et tegelikkuses tunneks inimesed rohkem huvi vahetusvariantide vastu, kui teaksid, et sellekohane infobaas on mahukas ning et infot leidub kõikides portaalides.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806