27. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: rahaliselt on tippjuhil mõistlikum töötada Eestis kui võõrsil

Hay Group Eesti esindaja Martin Litvinov ütles, et kui ainult rahalist poolt koos elukallidusega vaadata, on tippjuhil kasulikum Eestis töötada, kuid mujal maailmas on karjäärivõimalused siiski suuremad.

"Oskustöölistel on jätkuvalt kõige tasuvam tööle minna Iirimaale, kuid kunagi ei tasu välismaale tööleminekuks vaadata ainult selle rahalist poolt," ütles ta. "Eks igaüks teab, et on ka muid olulisi faktoreid, mida kaaluda välismaale tööleminekuks. Kui välismaal tööle minna, siis vähemalt eraettevõtted koduigatsustasu ei maksa," lisas ta.

Kui oskustöölisel on jätkuvalt tasuv töötada välismaal, siis Eesti tippjuhtidel aga mitte. "Pahatihti on Eesti tippjuhtide töötasud juba suhteliselt lähedale jõudnud Lääne riikide vastavate ametite töötasudega. Ehk neil minek nii otstarbekas pole kui oskustöölistel," ütles Litvinov.

"Kui ainult rahalist poolt vaadata on tippjuhil mõistlikum Eestisse jääda. Kuid maailmas on karjäärivõimalused suuremad, sealt oleks hüpe suurem," märkis Litvinov.

Tippjuhtide palgaarvestuses on Eesti koos elukallidusega möödunud juba mitmetest riikidest nagu Rootsi, Soome, Norra ja Inglismaa, selgus uuringust Hay 2008 palgauuringu tulemused ja trendid.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474