3. november 2008

Sõõrumaa lõpetas Kalamaja põhikooli renoveerimise

Urmas Sõõrumaa investeerimisfirma U.S. Investi tütarettevõte sai ühele poole viienda koolimaja remondiga, mis läks maksma üle 50 miljoni krooni.

Erinevalt varasematest kooliremontidest oli sel korral töö keerulisem ja kallim, sest 1915. aastal ehitatud Kalamaja põhikooli kordategemisel tuli arvestada muinsuskaitse nõudeid, teatas Vivatex Holding. Ettevõtte juhatuse liikme Esko Parelo ütles samas, et võttis karme nõudeid kui väljakutset.

„Meie jaoks oli Kalamaja Põhikooli renoveerimine üks huvitavamaid projekte ning suur väljakutse," kommenteeris Parelo ja lisas, et Kalamaja põhikool tuli seetõttu ka viiest renoveeritud koolist ka kõige uhkem.

Renoveerimise käigus uuendas Vivatex hoone tehnosüsteemid, ehitas välja tuletõkkesektsioonid ja paigaldas automaatse tuletõrje kesksüsteemi. Koolihoone sai tänapäevase söökla, seni kasutamata ärklikorrusel asub nüüd kooli raamatukogu. Uuenduskuuri läbisid ka spordiväljakud, millele lisandusid jalgpalli- ja rannavõrkpalli plats, ning nagu Vivatexi koolides tavaks, kaasaegne tenniseharjutussein.

Vivatexi renoveeritud Pelgulinna gümnaasium avas uksed möödunud aasta 1. septembril. Järgnesid Tallinna 32 Keskkool, Laagna Gümnaasium, Kristiine Gümnaasium ja viimasena Kalamaja Põhikool.

Iga kool saab Vivatexilt kingitusena umbes 50 000 krooni väärtuses erinevaid õppe- ja töövahendeid. Sõltuvalt koolist ja seal õppivate laste huvidest on Vivatex aidanud sisustada tööõpetuse klasse, ostnud Lego-roboteid ning filmiesitlustehnikat.

Era- ja avaliku sektori koostöös toimuva koolide renoveerimisega läheb Vivatex Holdingule üle koolihoonete haldamine koos kohustusega maja järgmise 30 aasta jooksul korras hoida. Kõikides haldusküsimustes on Vivatex Holdingu koostööpartneriks ISS Eesti AS, mis kuulub samuti suurärimees Urmas Sõõrumaale.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806