3. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talter majandustulemusi ei avalikusta

AS Talter saatis Äripäevale kirja, et nad seekord 9 kuu majandustulemusi ei avalda,

"Kuna teedeehitus on hooajaline tegevus, siis oleme seisukohal, et meie ettevõtte 9 kuu tulemus ei anna piisavalt adekvaatset ettekujutust turul toimuvast. Seetõttu oleme ka varasemalt eelistanud ASi Talter 9 kuu tulemusi mitte avaldada," põhjendas Äripäevale Talteri tegevjuht Sven Pertens.

Ta lisas lühikommentaarina siiski niipalju, et teedeehituses tegutsevate ettevõtete käibed ja ennekõike kasumid 2008. aastal eelnevate aastatega võrreldes kindlasti vähenevad.

"Põhjusteks üldine majandusolukord, ülitihe konkurents turul, riiklike tellimuste vähenemine ja mitmete kinnisvaraarenduste peatamine, millele lisandus bituumeni hinna järsk tõus 2008. aasta suvel. Ei ole välistatud, et mõni teedeehitusettevõte lõpetab selle aasta kahjumiga. 2009. aastaks prognoosime tellimuste edasist vähenemist, suuremaid riske võtnud firmade sattumist makseraskustesse ja töötajate võimalikke koondamisi, kokkuvõtvalt langustrendi jätkumist," kommenteeris Pertens.

ASi Talter juhatuses, nõukogus ega kontaktandmetes muutusi toimunud ei ole.

Äripäev kogub ja avaldab regulaarselt Eesti 500 suurema ettevõtte majandustulemusi.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474