7. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Buumiaegne edu muutis vahendusfirma kergeks saagiks

Buumi aegu kahel järjestikusel aastal üle 60 miljoni kroonist aastakäivet näidanud kinnisvaravahendaja Baltic Real Estate viskus majanduse jahenedes laenukontorite rüppe. Nagu arvata võib, midagi head sellest ei tulnud.

2006. aastal teenis Baltic Real Estate 61,6 miljoni krooni juures 44,2 miljonit krooni kasumit. Mullu kujunes 61,5 miljonilise käibe juures puhaskasumiks 0,9 miljonit krooni.

Kitsikuses võttis Baltic Real Estate võlgu Balti Investeeringute Grupilt ja ALG Liisingult. Seda näitavad hüpoteegid. Rohkem kui miljon krooni võlgneb kinnisvarafirma ka Parex Banka Eesti filiaalile.

Vähe sellest, et suvest saadik müüvad ligi 140 miljoni kroonise bilansimahuga Baltic Real Estate kinnistuid erinevad kohtutäiturid, võlgneb firma oktoobri lõpu seisuga 6,7 miljonit krooni makse. Ehkki kõige suurema summa võlgneb ettevõte käibemaksuna, pole ilmselt pikka aega riigile üle kantud ka ühtegi teist maksu.

Baltic Real Estate on üks neist paljudest kinnisvaravahendajatest, kelle müügikuulutused City24 haldaja Kinnisvaraportaali AS võlgnevuste tõttu välja viskas. Täna näitab maksehäireregister, et Baltic Real Estate võlgneb Kinnisvaraportaali ASile kuni 5000 krooni.

Baltic Real Estate kuulub Natalja Romanovale. Baltic Real Estate kinnisvaraga tegelenud tütarettevõtte NordCorpi pankrot kuulutati välja tänavu aprillis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474