11. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko: Balti ehitusturg tõmbab koomale

AS Merko Ehitus prognoosib Balti riikide ehitusturul järgnevaks kaheks aastaks langust, vahendab agentuur Bloomberg.

Esimesel poolaastal läinud aastaga võrreldes 10% kasvanud ehitusmahud kahanevad teisel poolaastal, kuna erafirmade tellimusi jääb vähemaks ning konkurents kasvab, ütles ASi Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben.

"Suurem langus tuleb turul aastatel 2009-2010, sest uute projektide ja tellimuste arv väheneb," ütles Roben. Enamus 2007. ja 2008. a alustatud projekte on siiski plaanis lõpule viia.

Teises kvartalis kahanes Merko kasum 12%, 135,3 miljonile kroonile.

Robeni sõnul ei ole laenuturu probleemid Merko finantsseisu kahjustanud. "Merko Ehitus on hästi kapitaliseeritud firma ning me oleme arenenud üsna konservatiivselt, liigseid riske vältides," ütles ta.

Robeni sõnul on konsolideerumine Balti ehitusturul "vältimatu". Merko loodab oma praeguse 6%se turuosa viie aastaga vähemalt kahekordistada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474