26. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandusraskused vähendavad kindlustuskahjude arvu

Majanduslikult rasketel aegadel muutuvad inimesed oma vara suhtes hoolsamaks, mis on vähendanud ka kahjude arvu.

Tänavu oktoobris vähenes sõidukitega toimunud kahjude arv 2007. aasta oktoobriga võrreldes kaheksa protsenti, ütles ütles If Eesti Kindlustuse juht Andres Sooniste. "Ärevad ajad ärimaailmas, hinnakõikumised ja üldine tarbimise vähenemine avaldavad mõju ka kindlustusseltsidele. Majanduslikult rasketel aegadel muutuvad inimesed aga ettevaatlikumaks ja oma vara suhtes hoolsamaks. On selgelt näha, kuidas alalhoidlikum ellusuhtumine on vähendanud ka kahjude arvu," sõnas ta.

Oktoobris hüvitas If kahjusid 54 mln kr eest, mida on eelmise aasta oktoobriga võrreldes 15% vähem. Kahjudest moodustasid 81% kasko- ja liikluskindlustusjuhtumid. Aasta jooksul on kaskohüvitiste keskmine suurus kasvanud 12%, keskmine kaskokahju väljamakse oli 21 000 kr.

Kümne kuuga on If hüvitanud 30 825 kahjujuhtumit, kokku 538 mln kr eest ning seda on eelmise aasta sama perioodigavõrreldes 3% vähem.

Samas on hüppeliselt tõusnud varakahjude arv. Oktoobris laekus Ifile 284 varakahjuteadet, mida on 20% rohkem kui 2007. aasta oktoobris. Oktoobris kahekordistus varguse ja vandalismi kahjujuhtumite arv. Kokku hüvitas If oktoobris varakahjusid 12 mln kr ulatuses.

Aasta algusest on If kogunud 1,05 mld kr kindlustusmakseid, mida on 2007. aasta sama perioodiga võrreldes 1% vähem. Enim on kümne kuuga Ifis kindlustatud sõidukeid, järgnevad eraisikute varakindlustus ja ettevõtete varakindlustus.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474