22. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novembris maksis ERGO välja 49 miljoni krooni kindlustuskahjusid

ERGO Kindlustus hüvitas 2008. aasta novembris 1 680 kahjujuhtumit 49 miljoni krooni ulatuses, teatas ettevõte. Võrreldes möödunud aasta novembriga on hüvitiste arv vähenenud 24%, kuid summa jäänud samaks.

Selle aasta esimese üheteistkümne kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid 548 miljoni krooni ulatuses, mis on 17% võrra rohkem võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.

Novembris korvas selts enim kaskokindlustuse kahjusid 23 miljoni krooni ulatuses. Järgnesid liikluskahjude hüvitised summas 12 miljoni krooni. Võrreldes aasta varasema perioodiga on kaskohüvitiste arv vähenenud 23% 887 juhtumini ning hüvitiste summa jäänud samaks. Liikluskahjude arv on vähenenud 30% 569 juhtumini. Samuti on vähenenud hüvitiste summa 37% võrra.

Varakindlustuses korvas selts novembris 111 juhtumit summas 11 miljonit krooni. Võrreldes aastataguse perioodiga on koduse vara kahjujuhtumite summa kasvanud kolm korda, samas kui juhtumite arv suurenenud vaid 4%. Ettevõtete varakahjude arv on vähenenud 16%, kuid summa kasvanud 76% võrra.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2008. aasta novembris 67 miljonit krooni, mis on 16% vähem kui eelmise aasta novembris. Aasta algusest on selts kogunud kindlustusmakseid 864 miljonit krooni, mis on sama palju kui eelmisel aastal sama ajaga.

Enim laekus novembris kindlustusmakseid kaskokindlustusest 25 miljoni krooni eest ning liikluskindlustusest 19 miljoni krooni eest.

„Auto- ja kinnisvaramüügi vähenemine mõjutab kindlustusturgu järjest teravamalt. Aasta lõpuks võib ennustada juba kogu liikluskindlustusturu mõningast kahanemist. Trendi jätkudes väheneb järgmisel aastal ka kogu kindlustusturg ning uuele tõusule võib tõenäoliselt loota nelja aasta pärast, “ kommenteeris juhatuse liige Sergei Vahnitski.

ERGO Kindlustus AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis 140 000 klienti, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 34 miljonit klienti 31 Euroopa ja Aasia riigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474