23. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva: tänavu kindlustushinnad oluliselt ei lange

Mida raskem on aeg, seda olulisem on klientide jaoks kindlustusteenuse stabiilsus. Seetõttu ma ei usu, et tänavu kindlustuse hinnad oluliselt langeks, ütles Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

„Minu hinnangul on suurem turu ümberjagunemine Eesti kahjukindlustusturul tänaseks ära toimunud ja alanud aastal peavad kindlustusseltsid langeva turu olukorras leidma endale lahenduse kuidas edasi minna - hindade langetamine kahaneval turul harjumuspärase kindlustusmaksete mahu säilitamiseks on lühinägelik strateegia – usun, et Eesti turg on piisavalt küps hoidmaks pea külma ja tagama klientidele stabiilse teenusekvaliteedi," ütles Kivirüüt.

"Mida raskem on aeg, seda olulisem on klientide jaoks kindlustusteenuse stabiilsus. Sellest tulenevalt ma ei usu, et 2009. aastal kindlustuse hinnad oluliselt langeks," lisas ta.

„Majanduslanguse mõju kindlustusturule toimub peamiselt läbi tarbimise vähenemise – tekib juurde vähem väärtusi, millega seotud riske on klientidel vaja maandada,“ rääkis Kivirüüt.

„Kõige eredam näide valdkondadest on automüügi turul toimuv – kui uusi autosid müüakse vähem, siis neid kindlustatakse ka vähem. Samas majanduslangus iseenesest enamustes kindlustusliikides kahjusid esile ei kutsu, et saaks öelda, mis valdkondades hakkavad tulema suurimad väljamaksed,“ lisas ta.

Kivirüüt märkis, et tulekahjud, veekahjud, liiklusõnnetused ja muud sündmused toimuvad suurtes portfellides ikka omasoodu, aga on ka kindlustusliike, nagu näiteks garantiikindlustus, mille kahjususele on majanduslangusel otsene mõju.

„Kui kindlustusselts on garanteerinud mõne ettevõtte tegevust või maksevõimet, siis majanduslanguses on selles valdkonnas selgelt rohkem kahjusid kui tõusu ajal,“ lisas ta.

„Kindlustuspettused olid on ja jäävad ja see on kurb, kuna kindlustuskelmus on Eestis kriminaalkuritegu ja inimesed ei teadvusta seda, et taoline märk isiklikus CV-s ei kaunista kedagi,“ möönis juhatuse liige.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474