27. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvaliit kahtlustab riigiprokurör Margus Kurmi korruptsioonis

Riigikogu Rahvaliidu fraktsioon pärib justiitsminister Rein Langilt aru seoses riigiprokurör Margus Kurmi võimaliku raha nõudmisega oma kinnisvarafirmale.

Arupärimine on ajendatud ajakirjanduses avaldatud Aserbaidžaani professori Javanshir Suleymanovi süüdistustest, mille kohaselt juhtiva riigiprokuröri Margus Kurmi erahuvid on olnud seotud Eestis elavate aseri ärimeeste Ahlim Zeinalovi ja Mirza Jamalovi vastu algatatud ja kohtusse jõudnud kriminaalasjaga.

Tallinna restoranide Bakuu ja Šeš-Beš omanikku Zeinalovit ja ta kaasosalist Jamalovit süüdistatakse narkootikumide käitlemises ja salakaubaveos. Nende kaitsja Javanshir Suleymanovi väidete kohaselt on kohtuprotsessi materjalid võltsitud ning Kurm on süüdistatavaid varem tundnud ja nõudnud nendelt raha oma kinnisvarafirmale.

"Rahvaliidu fraktsioon soovib selgust, kas riigiprokuröri Margus Kurmi kohta avalikult esitatud väidetel on alust või mitte," ütles Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli. Ta lisas, et vastasel korral võib jääda mulje, et kuriteod jäävad menetluseta, kui kahtlustatavad annavad pistist või altkäemaksu prokuröridele.

Rüütli sõnul on ajakirjanduses avaldatud materjalide põhjal teada, et juhtiv riigiprokurör Margus Kurm tõepoolest omab või on omanud kinnisvarafirmat, mis oli sattunud võlgadesse. "Professor Javanshir Suleymanov on sellega avalikult ajakirjanduses esitanud tõsiseid väited kõrge riigiametniku Margus Kurmi tegutsemise kohta, kes kasutas oma ametiseisundit isiklikes huvides," sõnas Rüütli.

Rahvaliidu teatel on varasemast teada, et "prokuratuur on korduvalt ja suhteliselt kergekäeliselt algatanud kriminaalmenetluse ja isikute kahtlustatavaks tunnistamise ajakirjanduses avaldatud materjalidele ja väidetele tuginedes."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474