17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valkiainen: kärpisime palka ka ettekirjutuseta

Seitsmeprotsendiline palgakärbe on ilmselt ette kirjutatud neile juhtidele, kes ise ei saa aru, mis turul toimub, ütles ASi maxit Estonia juhataja, Eesti ehitusmaterjalide tootjate liidu juhatuse esimees Viktor Valkiainen.

Valkiaineni kinnitusel nägid nemad majanduslangust ette juba 2007. aasta sügisel. „Hakkasime juba siis tasapisi inimesi koondama ja eelmise aasta lõpus jõudsime palgakärbeteni,“ lausus Valkiainen. Osa maxit Estonia töötajatest on saadetud pikaajalisele osaliselt tasustatud puhkusele ja teises tootmisharus on töötajate palku kärbitud 20 protsenti. „Sisuliselt töötavad inimesed neli päeva nädalas,“ täpsustas Valkiainen.?

Valkiainen ütles, et kuna hea spetsialist on alati vajalik, on nad uusi inimesi ka juurde võtnud. „Aga igal juhul väiksemale palgale,“ kinnitas Valkiainen. „Uue inimesega vesteldes pakume talle 15–20 protsenti väiksemat palka. Ja see uus inimene tuleb tööle, sest ta saab aru, et elu pole enam nii sädelev ja lõbus.“

Viktor Valkiainen

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474