22. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Barroso: Euroopa Liiduta on Venemaa suures hädas

Euroopa Liit on energeetika vallas Venemaale parim klient, ilma kelleta oleks viimane suures hädas, leiab Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso.

„Me oleme kaugelt kõige parem klient, kes Venemaal on, kui jutt käib energiast - ilma Euroopa Liidu turuta oleks Venemaa suures hädas,“ rääkis Barroso ERR Uudistele antud intervjuus. See tähendab ühtlasi, et mõlemad pooled peavad omavahelises koostöös rõhutama selle positiivseid punkte, aga tegema selgeks ka eriarvamused, lisas Barroso, kes enda sõnul ütles sama sõnumi välja ka oma viimasel visiidil Moskvasse.

Samas tuleb suhet arendada nõnda, et ka et inimesed Euroopas saavad aru, et koostöö Venemaaga energeetika vallas on Euroopale hea.

„Soovitame liikmesriikidel algatada üle-Euroopalisi projekte nagu näiteks Balti riikide energiavõrkude ühendamise plaan, mis on olulised, sest see liigendab Euroopa Liidu paremini ja väldib isoleeritud energiasaare efekti Balti riikides,“ soovitas Barroso, kelle sõnul toetaks energiavõrkude ühendamine uute projektide, investeeringute ja töökohtade kaudu ka üldist kasvu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474