25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aaviksoo Rumeenia kinnisvaraäri tõi investoritele 61% kasu

Peep Aaviksoo loodud IPC Investment Groupi 2006. aastal alanud investeerimisprogramm IPC Esimene Rumeenia Emissioon tõi investoritele 60,7%se kogutootluse.

IPC Esimesse Rumeenia Emissiooni kaasati Eestist kokku üle 80 investori, kelleks olid eeskätt Eesti suuremate pankade privaatpanganduse kliendid, pensionifondid ning eraisikud, teatas ettevõte.

Nende raha kogusummas 4,6 miljonit eurot investeeriti kahte kinnistusse Bukarestis. Projektide Newton Towers ja Celsius Apartments planeeritud kogumahuks oli 420 korterit, lisaks 500 parkimiskohta. Arendusprotsessi käigus töötati välja hoonete arhitektuurne lahendus ning väljastati kohaliku omavalitsuse poolt ehitusluba, seejärel alustati projektidest väljumist, ütles IPC kaasosanik Indrek Elhi.

Ühe arendusprojekti müüs IPC eelmise aasta mais 3,2 miljoni euro eest Rumeenia arendusettevõtjale ning teise detsembris 4,8 miljoni euroga Saksa jaekaubandusettevõttele Tengelmann. Investoritele tegi IPC tagasimaksed mullu mais ja detsembris ning võlakirjad kustutati täielikult 19. veebruaril 2009.

"Investorite tootlus investeeringult kujunes 20,8% aastas ja kolmeaastase investeerimisprogrammi peale kokku 60,7%. Praeguses majandussituatsioonis on see suurepärane tulemus," hindab IPC partner Siret Soom projekti kordaläinuks.

"Eriti arvestades tänaseid peamiselt negatiivse sisuga majandusuudiseid, mil kõik räägivad ebalikviidsusest ja investeeringute väärtuste kahanemisest, suutsime investoritele raha koju tagasi tuua igati tasemel tulemusega," lisas ta.

Võrdluseks võib tuua, et samal perioodil on Eesti suuremate avalike aktsiafondide osakute väärtus vähenenud kuni 77%. Tallinna börsil kaubeldavatest aktsiatest koosnev indeks OMX Tallinn on langenud sel perioodil 55%.

Investeerimisettevõtte IPC Investment Group omanikud on Indrek Elhi ja Siret Soom Eestist ning Ciprian Lopata Rumeeniast. Firma asutajate ning juhtide sekka kuulus ka Peep Aaviksoo, kes mullu projektist väljus. Aaviksoole jäi tehingu tulemusena varem osaliselt IPC-le kuulunud killustikutehas Rumeenias.

IPC investeerimisportfelli kuuluvad Bukaresti ärikeskus First Office, kinnisvaraarendus- ja investeerimisettevõte IPC Real Estate ning autopesulate operaator The Car Shower.

IPC Investment Groupi auditeeritud varade maht oli 31. detsembri 2007 seisuga 24,9 miljonit eurot ning omakapital 3,5 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474