25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuameti trikitamine kergitas keskmist palka?

Maksumaksjate Liidu juhi Lasse Lehise hinnangul võis IV kvartali 13 100-kroonist keskmist palka kergitada Maksu-ja Tolliameti kaheldava väärtusega koondamiste skeem.

"Töötaja koondamise korral ei maksta talle koondamistasu mitte tema keskmise palga vaid ametipalga järgi. Maksu-ja Tolliametis oli aga niimoodi, et maksti preemiat ja kõikvõimalikke tulemus - või lisatasusid eraldi juurde. Skeemi järgi oli töötaja koondamistasu pool saadavast rahast ja ülejäänud pool kirjutati kokku lisatasudest. Kui töölepingu seaduse järgi makstakse koondamistasu töötaja keskmise palga järgi, siis avaliku teenistuse seaduse järgi peaks koondamistasu maksma vaid keskmise ametipalga ulatuses. Et ametipalk on avalikus sektoris tavaliselt väga madal, siis otsustatagi, et osadele töötajatele makstakser ikkagi nende lisa-ja tulemustasud ka välja," meenutab Lehis.

Maksu-ja Tolliamet kaotas eelmise aasta lõpus umbes 350 ametikohta. Koondamisteate sai 167 inimest, ülejäänutele pakuti uusi töökohti organisatsiooni sees.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474