27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaomanikke ahvatleb 3000 eurot tuuliku eest aastas

Eurowind OÜ, mis kavatseb Pärnumaale umbes 50 tuulikuga Sauga tuuleenergiajaama rajada, lubab maaomanikele ligemale 3000 eurot ehk poolsada tuhat krooni tuuliku pealt aastas.

Sel nädalal Sauga vallamajas avalikul arutelul said nii vastu- kui pooltolijad aimu Eurowind OÜ kavatsustest rajada Sauga valda Urge, Rütavere ja Pulli külla umbes 50 tuulikuga Sauga tuuleenergiajaam, kirjutas Pärnu Postimees.

Maaomanikud, kelle kinnistutele peaksid tuulikud juba arendajaga kokkulepitult tulema, on enamasti tuulikute poolt, sest neile hakkab laekuma arvestatav summa renditasuna. On neidki, kes leiavad, et poolesaja tuuliku mõju sotsiaal-majanduslikule keskkonnale on tugevalt alahinnatud ja arendaja on maaomanikke rendituluga meelitades ära kasutanud inimeste teadmatust.

Rütaveres teravilja kasvatav Ants Viies on üks neist, kelle maa peale peaksid tuulikud tulema ja kel leping nende lubamise kohta Eurowindiga sõlmitud. Viiese maale pandaks püsti neli tuulikut ja talunik möönab, et lubatud tasu selle eest on kopsakas, ligemale 3000 eurot ehk poolsada tuhat krooni tuuliku pealt aastas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474