4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levada masinatehasel kahekuuline palgavõlg

Viktor Levadale kuuluvasse Levadia kontserni kuuluv TMT Group ei maksa juba kaks kuud oma töötajatele palka.

Tallinna Masinaehitustehase peadirektor Vadim Martõnov teatas Delovõje Vedomostile, et palgavõlgnevus tekkis sellest, et tellijad SRÜ riikidest ei taha maksta neile esitatud arveid.

"See ei sõltu meist. Meie tellijad on sellised suured SRÜ ettevõtted nagu Lukoil, Rosneft, Sibur. Nende firmade tippjuhtideni on praktiliselt võimatu jõuda. Konkreetseid võlgnevuse kustutamise tähtaegu nemad meile ei nimeta," rääkis Martõnov.

Praegu ei ole teada, millal töölised oma raha kätte saavad.

"Jah, hiljuti said töötajad kätte novembri- ja detsembripalga, kuid ma arvan, et praegusel ajal on juba pluss, kui sul on töö, mille eest kuidagigi tasutakse," seletas Martõnov ning lisas, et tema arvates ei ole olukord nii kriitiline. "Minu jaoks on palju tähtsam, mis hakkab toimuma homme," ütles ta.

Martõnovi sõnul käib jutt umbes 300 töötajast, võla suurust keeldus ta nimetamast. "Arvestades tootmismahtusid, on see suur summa," ütles ta vaid.

Masinaehitustehase peadirektor kinnitas, et teisi võlgnevusi ettevõttel ei ole. "Makse maksame me õigeaegselt. Meie jaoks on maksud esikohal," lausus ta. Palgad on tema sõnul teisel kohal. "Kui raha on, siis me maksame palkasid. Viimasena saavad raha juhtivtöötajad," selgitas ta.

Masinaehitustehase käive oli 2007. aastal 204,8 mln krooni ja kasum 2,1 mln krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474