11. märts 2009

Kuressaare kärpis töötajate palku erinevalt

Eile kinnitas Kuressaare linnavalitsus negatiivse lisaeelarve projekti, mille kohaselt vähenevad keskmiselt 18 protsendi võrra nii majanduskulud kui ka linnaeelarvest palka saavate töötajate töötasu, samas aga erineb reaalne palgakärbe linna allasutuste kaupa.

Linna 2009. aasta negatiivse eelarve koostamist juhtinud abilinnapea Kalle Koov tõdes eilsel pressikonverentsil, et kärbete tegemisel oli kõige valusam palgakulude kokkuhoid, kirjutab Oma Saar.

“Nagu varem juba öeldud, seadsime oma eesmärgiks palgakulude keskmise vähendamise 18% ja selle me ka saavutasime,” rääkis Koov. “Kuid palgafondi reaalne kärbe on linna allasutuste kaupa erinev ja see kõigub vahemikus 8,1% kuni 18%.”

Abilinnapea sõnul on reaalse palgakärpe erinevused tingitud mitmest tegurist. Neist peamine on asjaolu, et Kuressaare linna mõnes allasutuses on rohkesti miinimumpalgal olevad töötajaid, kelle töötasu pole lihtsalt võimalik kärpida.”

Oma Saare küsimusele, millistes allasutustes on eelseisvad palgafondi kärped väiksemad ja millistes suuremad, vastas Koov: “Näiteks on kõige väiksema 8,1-protsendilise kärpega vanalinna kool, 9,8-protsendiline kärbe ootab ees Kuressaare Kultuurivara ja 9,9-protsendiline kärbe Kuressaare põhikooli.”

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474