9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara kasum mullu 82 mln krooni

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) 2008. aasta müügitulu oli 394,8 miljonit krooni, mis oli 175 miljonit krooni rohkem kui mullu. Ettevõtte puhaskasum oli 82,2 miljonit krooni.

Puhaskasum suurenes 15 miljoni krooni võrra. Üüritulu kasvas aastaga 72 miljoni krooni võrra, 255 miljoni kroonini.

Täna kogunenud nõukogu kiitis heaks ettevõtte 2008. aasta majandustulemused ning otsustas esitada majandusaasta aruande rahandusministrile kinnitamiseks.

RKAS-i juhtimisel viidi möödunud aastal lõpule 28 hoone või selle osa ehitus- ja renoveerimistööd, neist koolihooneid valmis 8 ja teisi uusehitisi 8. Lõppes edukalt kolme aastane justiitshoonete renoveerimisprogramm kolmeteistkümne objekti mahus.

Suurematest uusehitistest ja rekonstrueeritud hoonetest valmisid: Viru Vangla, Politseiameti sidetehnikatalituse hoone, kohtumajad Raplas, Pärnus, Rakveres, Viljandis ja Võrus. Huvitavamatest objektidest on Raudna põhikooli spordihoone tänu keskkonda sulanduvale arhitektuurile ja vana ringtalli oskuslikule ärakasutamisele saanud mitmeid tunnustusi. Alustati Koidula raudteepiirijaama rajamisega.

RKAS-i nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul on ettevõte teinud möödunud aastal head tööd: „2006. aastal käivitatud ja 2007.-2008. aastatel teostatud investeeringute mahu hüppeline kasv on andnud oodatud tulemuse - RKASi müügitulu kasvas lõppenud 2008. majandusaastal oluliselt.“ Rõivase hinnangul on loodud tugevad eeldused ettevõtte jätkuvaks kasvuks.

Tulemused on nõukogu esimehe hinnangul erilist majandusolukorda arvestades väga head. „Samas kasvasid kinnisvara halduskulud RKAS tegevuse mahu kiire kasvu foonil mõõdukalt ning palga-ja tegevuskulusid suudeti eelarves kinnitatud mahuga võrreldes kokku hoida 15,7 miljonit krooni.,” rõhutas Rõivas.

Ühe esiletõstmist vääriva näitena tõi nõukogu esimees välja kliendirahulolu jätkuva tõusu. „Muutunud majandusoludele reageeris RKAS operatiivselt. Asuti kulusid kärpima, peatati projekte, vastavalt üldkoosoleku suunistele rakendati tasakaalu- ja kokkuhoiumeetmeid,” lisas Rõivas.

RKAS on 2001. aastal loodud Eesti Vabariigile kuuluv 1,4 miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100%-liselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474