15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseltside liit soovitab jätkata pensioniks säästmist

Kindlustusseltside liidu juhatuse esimees Kristjan Niinemaa kutsub inimesi üles jätkama pensionipõlveks säästude kogumist ka neil aastatel, mil riigipoolsed sissemaksed teise pensionisambasse on külmutatud.

"Kui inimene on just täna elu sellises faasis, et tal on säästmiseks vahendeid, siis tuleb kindlasti midagi kõrvale panna ka pensioniajaks," põhjendas ta. "Turgude ja poliitilise ebakindluse ning makronäitajate lühiajaliste võngete alusel linnalegendidena levivad "soovitused" ei tohi ohustada toimetulekut vanaduspõlves. Pensionikogumine on aga enamasti aastakümnete pikkune investeerimistegevus, kus langusperioode tasakaalustavad alati tõusuajad," märkis Niinemaa.

Kindlustusseltside liidu juhi hinnangul peaks igaüks planeerima isiklikke finantse üle kogu oodatava eluea ning kaaluma alternatiive toimetuleku tagamiseks. "Teise samba toodetega on võimalik ratsionaalselt pensioniks raha koguda ning igakuine sissetulekuga proportsionaalne sissemakse maandab pikas perspektiivis isiku riske oluliselt," leidis Niinemaa. "Sobiliku lahenduse valimisel peab lisaks ajaloolisele tootlusele kaaluma ka sissemaksete suurust ja ajastust, investeerimisstrateegiat ja selle riske, halduskulu, maksustamist ning muid riske," sõnas ta.

Riigipoolsete maksete peatamine on kindlustusseltside liidu teatel vaja ellu viia selliselt, et välditakse tarbetu halduskoormusega kaasnevaid kulusid ning klientidel on võimalik teha kaalutletud otsus. Süsteemiga on liitunud kliente erinevatel alustel ning nende omapoolse panuse valimatu automaatne peatamine ei pruugi olla ülaltoodud põhjustel ratsionaalne.

Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendava kindlustusseltside liidu eesmärgiks on esindada liikmete huve sotsiaal– ja majanduskeskkonna kujundamisel. Liitu kuulub 13 Eestis tegutsevat kindlustusandjat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474