15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus andis Sanitexile ja Merko Tartule võimaluse kokkuleppeks

Merko Tartu ja väike sanitaartöödefirma Sanitex IM, kes on esitanud pankrotiavalduse ASi Merko Tartu vastu, said eile kohtu poolt kolm päeva aega võimaluseks jõuda omavahel kompromissini.

Tartu maakohtu eileõhtusel istungil OÜ Sanitex IM avalduses ASi Merko Tartu pankroti väljakuulutamiseks andis kohus pooltele aega 17. aprillini läbirääkimisteks pankrotimenetlusest loobumiseks. Kui Sanitex IM pankrotiavaldusest määratud ajaks ei loobu, otsustab kohus 23. aprillil, kas algatada Merko Tartu pankrotimenetlus või mitte.

Merko Ehituse esindaja, advokaadibüroo Lepik Luhaäär vandeadvokaadi vanemabi Triinu Hiob ei soostunud kohtuvälise kokkuleppe võimalikkust kommenteerima. „Minul on volitused vaid kohtuasjas juriidiliseks esindamiseks,“ põhjendas ta.

Kuna Merko Tartu juhataja Margus Kull on puhkusel, võttis mailitsi saadetud küsimustele vaevaks vastata Merko Tartu projektidirektor Juhan Varik. Tema vastus on napp: „Kuna nad on algatanud kohtuasja selles küsimuses, ja kohus on andnud aega omavahelisteks läbirääkimisteks kohtuvälise lahendini jõudmiseks, siis me ei pea heaks tavaks seda asja rohkem meedia vahendusel kommenteerida.“

Tänaseks oma tegevuse lõpetanud Sanitex IM esitas Merko Tartu vastu pankrotiavalduse pärast seda, kui Merko Tartu trahvis alltöövõtjat Sanitex IMi ehitustööde viibimise eest ligi kahe miljoni krooniga ega ole Sanitexile mullu tehtud tööde eest Tartu Ringtee Selveri ehitusel sentigi maksnud.

Selveri kaubanduskeskus valmis ettenähtud 31. oktoobri asemele 10. detsembril ning peatöövõtja Tartu Merko süüdistas hilinemises Sanitex IMi. Merko Tartu on leppetrahvi tasaarveldanud OÜ Sanitex IM arvetest ettevõttele, on Merko Tartu varem teatanud Äripäevale.

Sanitex IM ei võtnud tööde venimise süüdistust omaks, väites, et tähtajaks oli tehtud 90 protsenti tööde üldmahust ja ülejäänud tööde tegemine ei sõltunud mitte neist vaid objekti üldvalmimisest. Pealegi ei esitanud Merko Tartu neile tööde tegemise käigus ühtegi pretensiooni ei tööde tegemise ega kvaliteedi osas, on Sanitex IM varem teatanud Äripäevale.

Kuna Sanitex IM ei saanud tehtud tööde eest 1,85 miljonit krooni, pani see ettevõtte põdema ning sisuliselt firma enam ei tegutse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474