22. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autodesse sissemurdmine on aastaga kahekordistunud

Selle aasta esimeses kvartalis registreeriti If Eesti Kindlustuses 97 sõiduki küljeklaasi purustamise kahju, mida on kaks korda rohkem kui 2008. aasta esimese kolme kuuga. Küljeklaasikahjude märgatav kasv algas Ifi statistika alusel eelmise aasta sügisel.

„Auto küljeklaaside purustamine on enamasti tingitud sissemurdmisest ning sõidukisse unustatud esemete vargusest. Seda kinnitavad ka klientide selgitused kahjuavaldustel. Ainuüksi Ifi andmetel murtakse iga päev ühte kindlustatud autosse sisse,“ ütles Ifi sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibus.

Kõige rohkem ja ligikaudu võrdselt on autodesse sissemurdmisi registreeritud Tallinnas ja Tartus, teatas If. Autosid rüüstatakse enamasti öösiti, kuid viimastel kuudel on hüppeliselt sagenenud autoakende lõhkumised päeval ning avalikes kohtades. See on aeg, kui autosignalisatsiooni käivitumist on raskem märgata, viibitakse autost eemal ning üldine valvsus on madalam.

Kokku on If selle aasta kolme kuuga lõhutud küljeklaaside eest hüvitanud üle 360 000 krooni, mis teeb sõiduki ühe küljeklaasi keskmiseks hinnaks 3700 krooni. Ifi kaskokindlustuse klientidele hüvitatakse purustatud autoklaas ilma omavastutuseta, liikluskindlustus antud kahju ei korva.

„See on sekundite küsimus, kui autosse unustatud mobiiltelefon, rahakott, jope või muu varga tähelepanu köitnud ese autost varastatakse. Seepärast paneme autojuhtidele väga südamele, et ei piisa tumendatud autoklaasidest või vaid õhtul autosalongist väärisasjade eemaldamisest. Vargus võib toimuda ka siis, kui juht lahkub auto juurest vaid minutiteks,“ lisas Kiibus.

Esmalt tuleb autosse sissemurdmisest teatada politseile, seejärel piisab telefonikõnest ning minekust klaasivahetuse partneri juurde. Seal registreeritakse kahju ning kliendil ei ole vajadust kindlustusseltsi minna ega ühtki lisadokumenti täita.

„Kaskokliendi jaoks on klaasivahetus kiire ja mugav, olenemata linnast, kus kahju juhtub. Enamasti paigaldatakse autole uus klaas juba samal päeval ning kliendi jaoks on see tasuta. Seda ka siis, kui klient unustas ise midagi vargaid tegutsema panevat autosse,“ lausus Kiibus.

If Eesti Kindlustus on Eesti juhtiv kahjukindlustusselts. Ifil on Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades. If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474