23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotihaldur: ettevõtjad ei taha ebaõnnestunud äri eest vastutada

See, et ettevõtted sügava kriisi ajal ebaõnnestuvad, on loomulik, aga halb on see, et sageli ei taha ettevõtjad ise vastutada, ütles 13 aastat pankrotihaldurina tegutsenud Sirje Tael.

Tema sõnul on üheks selliseks järjekordseks näiteks Lõuna-Eestis kaunis tuntud veeobjektide ehitaja OÜ Hüdroehitus, kelle suhtes Tartu maakohus algatas eile pankrotimenetluse. Pankrotiavalduse andis sisse ettevõte ise.

Tael ütles, et Hüdroehituse pankroti üheks väliseks põhjuseks on ehitusturu langus, aga kui firmal eelmisel aastal kehvasti hakkas minema, asuti välja vahetama juhatuse liikmeid ja toimusid ka muutused omanikeringis.

„Maakeeli öelduna: kadunukest ei hakatud korralikult matma, vaid kadunuke jäeti lageda taeva alla,“ tõi Tael tabava võrdluse. „Noorhärrad ei taha ise vastutada, vaid tahavad, et teised lahendaksid nende probleemid. Siin on tegu jaanalinnuefektiga – pea pannakse küll liiva sisse, aga unustatakse ära, vabandage väljenduse pärast, et p… on väljas.“

Taela andmeil on Hüdroehitus hankijatele võlgu 10,1 miljonit krooni, maksuvõlad ulatuvad ligi 0,4 miljoni kroonini. Ettevõtte kauaaegne juhataja oli Lauri Kask, tema mobiiltelefon on täna terve päeva olnud välja lülitatud.

Veega seotud ehitustöid tegeval Hüdroehitusel läks kuni eelmise aastani väga hästi, näiteks 2007. aastal kasvas käive 50,1 miljoni kroonini ehk ligi kaks korda enam kui aasta varem. Kasumit teenis firma 2007. aastal 1,3 miljonit krooni.

Firma 2007. aastal teostatud tööde nimekirjas on näiteks Viljandi linna Uueveski oja ja paisjärve saneerimine, Soodla hüdroelektrijaama ehitus, Narva reoveepuhasti kanalite betoneerimine, Vahi ja Lemmatsi tööstusküla ning Mustvee linna vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitus jpm.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474