30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus pelgab rahutuste puhkemist

Valitsus kinnitas kolm nädalat tagasi riiklike hädaolukordade riskianalüüside kokkuvõtte, mille kohaselt on suurima tõenäosusega hädaolukord massirahutus.

Mäss võib kaasa tuua üksikud hukkunud, kohest haiglaravi vajavate kannatanute arv küünib 170ni, varaline kahju jääb tõenäoliselt 50-199 miljoni krooni piiresse, kirjutab Eesti Ekspress.

Hädaolukorda tekitavaid ohte loetletakse paberis üles tosina ringis, alates spordi- ja meelelahutusüritustest kuni ebaõige meediakajastuseni, enim seostatakse võimalikke rahutusi majanduslangusest tulenevate ohtude ja poliitiliste mõjudega, seejuures leiavad äramärkimist tööstuspiirkondade rahvuslik koosseis ja nende manipuleeritavus ning töötuse kasv Venemaal.

Dokument ütleb, et Põhjamaade praktika kohaselt vajab massirahutuste mahasurumine iga kümnenda politseiniku eraldi väljaõpet, Eestis vajaks sellist täiendusõpet kohe 45 politseinikku. Politsei peab soetama ka varustust, näiteks kiiremas korras tuleb osta kuus pneumaatilist granaadiheitjat koos kahepäevase laskemoonavaruga, samuti vajab riik pisargaasi käsigranaate.

Pronkssõduri rahutused Tallinnas 2007. aastal

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474