12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: lühike vastus – me ei jõudnud kuhugi

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles Äripäevale, et täna kell 15 koosistunud nn töölepinguseaduse töörühm ei jõudnud taas kord kahetunnise arutelu järel ühegi otsuseni.

Minister Pevkur lisas, et kuivõrd "kuhugi ei jõutud", siis jätkatakse sama temaatika arutamist homme kell 15. Töörühmal on tuli takus, sest homme õhtuks peavad nad rahandusministeeriumile esitame ettepanekud, kas ja kuidas töölepinguseadus 1. juulist ikkagi jõustada.

Võimuparteide vaidlevad selle üle, kui palju töötute hüvitisi kokku tõmmata. Samuti on teemaks, kas ja kui palju ettevõtete koondamiskulud vähenevad.

Kui Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) tahavad märkimisväärselt kokku hoida uute hüvitiste arvelt ning muuta koondamist ettevõtetele hõlpsamaks, siis sotsid ei ole sellise lähenemisega nõus.

Postimehe andmetel käis reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur täna välja plaani, et hüvitist tõsta esimese saja päeva eest 55 protsendile palgast ning järgmiste päevade hüvitis jääks samaks. Koondamise puhul rakendataks aga ettevõtetele lisakohustus, et pikaajalise tööstaažiga inimesele peavad nad maksma ühe kuu asemel kahe kuu palga.

Töörühma kuuluvad IRLi esindaja, riigikogulane Ken-Marti Vaher, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, sotsiaalminister Hanno Pevkur ja justiitsminister Rein Lang.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474