18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn otsib Kopli liinide arendajat välismaalt

Tallinna linnavaraamet otsib Kopli liinide arendusprojektile investeerijat, tutvustades elamurajooni perspektiive välismaa investoritele.

"Tegemist on Tallinna ühe huvitavama perspektiivse elamuehituspiirkonnaga," rõhutas abilinnapea Eha Võrk. "Selle piirkonna vastu on ka välismaa investorid juba eelnevalt huvi ilmutanud. Seda tekitas näiteks mullune artikkel Põhja-Tallinna ja eriti Kopli arenguvõimalustest ajalehes Financial Times," lisas ta.

Linnavaraameti juhataja Einike Uri tutvustas Kopli liinide arendusprojekti aprilli lõpus elamumessil Rootsis Alingsåsis. Huvi projekti vastu tundsid linnavalitsuse teatel nii rootslased kui hollandlased. Soomes ja Rootsis on jagatud infot ka ajalehereklaamide ning otsepostituse kaudu. Arendusprojekti tutvustav info on saadetud ka kõigile Eestis asuvatele välissaatkondadele. 29. mail toimub Soomes Eesti saatkonnas Kopli liinide arendusprojekti tutvustav infopäev Soome ehitusettevõtjatele ja ajakirjanikele.

Tallinna linn seab avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõiguse Kopli liinidel detailplaneeringu kohaselt moodustatavale 59-le kinnistule kogupindalaga 35 292 m². Hoonestusõigus seatakse 99 aastaks, hoonestusõiguse tasu algsuuruseks on 56 miljonit krooni, kinnistuste hoonestamise tähtaeg on viis aastat valduse üleandmisest.

Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid kokku ca 277 korteriga ja 38 ühepereelamut. Lisaks elamute ehitamisele ja taastamisele tuleb hoonestajal välja ehitada ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsioon ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning üldkasutatava haljastus rajada.

Enampakkumise tähtaeg on 26. juuni 2009.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474