19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO kogunud tänavu makseid 22% vähem

ERGO Kindlustus on selle aasta algusest kogunud 263 miljonit krooni kindlustusmakseid, mis on 22% vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Esimese nelja kuuga on ERGO hüvitanud kahjusid kokku 186 miljoni krooni ulatuses ehk ligi 7% vähem kui mullu. "Hüvitiste väljamaksed vähenevad tavapäraselt kindlustusturu kokku tõmbumisel, sest kindlustatud objektide hulk on varasemast väiksem," märkis ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski.

"Samuti on liikluses täheldada positiivse trendi jätkumist, kus avariides vigastada saanuid on vähem kui eelmisel aastal. Samas vandalismijuhtumite ja olmetrauma teadete kasv aprillis näitab, et õnnetused pole ilmast siiski otsa saanud," lisas ta.

Aprillis hüvitas ERGO 1738 kahjujuhtumit 56 miljoni krooni ulatuses, mis on 11% enam kui aasta varem. Aprilli kahjuhüvitiste summa suurenemise peamiseks teguriks on Mustika keskuse põlengukahjude väljamaksete tegemine, mis kasvatas ettevõtte varakindlustuse kahjuhüvitisi võrreldes eelmise aasta aprilliga enam kui kuus korda 17 miljonile kroonile.

Samas ülejäänud kindlustusliikide kahjuhüvitised on aprillis võrreldes möödunud aastaga vähenenud. Enim vähenesid liikluskindlustuse ja kaskokindlustuse hüvitiste summad, vastavalt 23% ja 12%. Liikluskindlustuses hüvitas ERGO aprillis kahjusid 13 miljoni krooni eest ning kaskokindlustuses 22 miljoni eest.

ERGO pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis üle 197 000 kliendi, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. Ettevõte kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 34 miljonit klienti 31 Euroopa ja Aasia riigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474