22. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Staažikas kinnisvarafirmas ei jätkunud raha pankrotikuludeks

Harju maakohus lõpetas R.Rahuoja Kinnisvara OÜ pankrotimenetluse pankrotti välja kuulutamata, kuna võlgnikul ei jätkunud vara pankrotimenetluse kulude katteks ja puudub vara tagasivõitmise ja tagasinõudmise võimalus.

Kohus määras 20. mail Eesti ühe staažikama kinnisvarabüroo likvideerimisele ning äriregistrist kustutamisele. Sellised sammud tuleb nüüd astuda ajutisel pankrotihalduril Erik Savil, misjärel vabaneb mees talle pandud ülesannetest. Kinnisvarabüroo dokumentide hoidjaks jääb omanimelise büroo asutaja ning juht, kauaaegne maakler Rein Rahuoja.

"Ma ei ütle halvasti taksojuhi kohta – see on väärt amet. Võib-olla pean isegi minema taksojuhiks, kui enam kinnisvaras ots otsaga kokku ei vea – maaklerina tunnen ma ju linna hästi!" rääkis Rein Rahuoja Äripäevale möödunud aasta juuni algul, mil kinnisvarahinnad õhku välja laskma hakkasid.Rein Rahuoja

Rahuoja ütles toona, et langus lõpeb siis, kui taas pääseb maksvusele üle maailmagi tuntud vana tõde, et kuu keskmine palk võrdub sama piirkonna keskmise ruutmeetri hinnaga. "Kui hind sinnani langeb, on ka piir käes ja ega keegi alla omahinna ka ehitama ei hakka," märkis ta. "Välja arvatud juhul, kui muidugi ei tule sellist kollapsit, et peab kõik maha müüma ja minema maale vanavanemate juurde kapsast sööma…"

Harju maakohus algatas R.Rahuoja Kinnisvara pankrotimenetluse 15. aprillil. Ühtlasi keelas kohus Rein Rahuojal käsutada firma vara ajutise pankrotihalduri nõusolekuta ning peatas võlgniku vara suhtes toimuva sundtäitmise.

Pankroti raugemise kohtumääruse peale võivad võlgnik ja pankrotiavalduse teinud võlausaldaja 15 päeva jooksul esitada määruskaebuse.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474