27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seaduse puudumine jätab tuumajaama valmimise aja lahtiseks

Eestisse tuumajaama ehitamise tähtaegadest pole põhjust rääkida, kuni pole vastavat seadustikku, leiab Eesti Energia tuumaenergeetika osakonna juhataja Andres Tropp.

Akadeemik Endel Lippmaa sõnul võiks kõige ohutumad reaktorid võiks valmida 2015. aastaks, kuid enne 2025. aastat need käima ei hakka, seniks on tark kasutada edasi põlevkivi. Andres Tropp ütles aga, et aastaarvudest pole üldse mõtet rääkida, kuna kõigepealt tuleb välja töötada seadused ja riik peab võtma strateegilise nägemuse, kas panustada sellesse elektritootmise liiki või mitte, vahendas "Aktuaalset kaamerat" ERR uudised.

Eesti Energia esindaja hoiatas aga, et ka põlevkivi kui odava tooraine aeg saab kvootide kallinemise tõttu 2013. aastal mööda. Sellest lähtudes on meie energeetika kolm vaala - liituda Balti ja Põhjamaade ühise elektrituruga, olla võimeline ise täielikult katma oma elektrivajaduse ja hoida elektrihinda nii madalana kui võimalik - omavahel vastuolus.

Eesti avab oma elektrituru 2013. aastal, veel aasta varem peab olema valmis seadus, mis võimaldaks kasutada tuumaenergiat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474