1. juuni 2009

Tööta leibkondades elavate laste arv kahekordistunud

Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes kahekordistus mittetöötavates leibkondades elavate laste arv, teatas statistikaamet. Peres, kus ükski liige ei töötanud, elas 2009. aasta I kvartalis 27 000 last, mis on 11% alla 18-aastastest lastest.

Samal tasemel oli tööta leibkondades elavate laste osatähtsus 2002. aastal, viimastel aastatel on see püsinud 7% piires. Euroopa Liidus keskmiselt on vastav näitaja olnud veidi kõrgem — ligikaudu 9–10%.

Elamine mittetöötavas leibkonnas suurendab vaesusriski. 2006. aastal elas 85% tööta leibkondade lastest allpool suhtelise vaesuse piiri. Selle näitajaga oli Eesti Euroopa riikide hulgas tagantpoolt kolmandal kohal. Rohkem oli tööta leibkondades elavaid vaesuses lapsi Slovakkias ja Leedus.

Euroopa Liidus keskmiselt elas mittetöötavate leibkondade lastest vaesuses kaks kolmandikku. Leibkondades, kus kõik täisealised liikmed töötasid, elas Euroopa Liidus keskmiselt vaesuses 7% lastest, Eestis kümnendik.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474