18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe Haljastus teeb viis sotsiaalset töökohta

Mustamäe Haljastus AS, kes sotsiaalsete töökohtade loomise eest Tallinnalt toetust saab, peab töökohtade loomise ideed kiiduväärseks ning loodab, et see ühtlasi ka majandust toetab.

„Iga töökoht, kui inimene saab mingigi kohagi, on talle asjaks. Ilma tööta võib ju segi minna,“ ütles ASi Mustamäe Haljastus juhataja Olev Kallas. „Mina ütlen, et muidugi see on õige variant, saavad inimesed tööd ja viivad raha poodi ja raha ringlus majanduses hakkab käima,“ lisas ta.

Kallase sõnul esitasid nad linnale vastavad dokumendid, kus näitasid ära, et plaanivad luua selle aasta 1. juulist viis töökohta. „Mina ei tea, mille alusel linn meid välja valis,“ rääkis ta ning nentis, et ei tea ka seda, kui palju täpselt sotsiaalsete töökohtade loomisest huvitatud ettevõtteid oli.

Viie loodava töökoha saajad hakkavad parke ja haljasalasid koristama. „Praegu on plaanis inimesed võtta kuueks kuuks, et nad saaksid aasta lõpuni töötada,“ selgitas Kallas, kelle sõnul on tegemist täistööajaga kohtadega.

Kuidas valitakse inimesed, kes nendele viiele kohale saavad, seda plaanib Mustamäe Haljastus tööbüroo abiga korraldada. Mõned inimesed, kes ka varasema linna programmi kaudu töötutena haljastamas käisid, on Kallasele silma jäänud ning kuuekuulise töö võib saada ka mõni nendest, rääkis ta.

Mustamäe Haljastus AS kuulub UKAVA Consulti OÜ kaudu Olev Kallasele ja Vello Kinkile ning OÜ Serdmon OÜ-le. UKAVA Consultile kuulub lisaks Mustamäe Haljastusele veel Tänavapuhastuse AS ja TÄP Varahaldus OÜ, mille juhatusse kuulub samuti Vello Kink.

Mustamäe Haljastus on teinud töid Merkole (kaubanduskeskus Norde Centrum ümbrus), Tallinna kommunaalametile, kesklinna valitsusele, Tallinna Teede ASile, Pirita linnaosavalitsusele, Terrat ASile, Facio Ehitusele jpm.

Eile teatas Tallinna ettevõtlusamet, et toetab 2,9 miljoni krooniga kaheksat ettevõtet, kes lõid täiendavaid töökohti. Toetuse saajad on MRP Linna Liinid, OÜ Jaaksoni Linnahooldus, AS Ühisteenused, AS Comarket, Osaühing Kesklinna Pargid, AS Harjumaa Liinid, AS Mustamäe Haljastus ja OÜ Adelan Prügiveod, öeldi Äripäevale linnast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474