18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn: suurima toetuse sai Comarket

Sotsiaalsete töökohtade loomise eest saab Tallinnalt suurima summa ehk ligi miljon krooni Comarket, kes võtab tööle 15 uut inimest.

"Kõige rohkem - 15 uut sotsiaalset töökohta - kavatseb luua Comarket, töölepingute kestus on 12 kuud ja selleks eraldatud toetus on 970 000 krooni,“ rääkis ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste. Kõige väiksem toetus oli tema sõnul 116 000 krooni viie haljastus- ja heakorratöölise kuue kuu töötasude toetuseks.

Comarketi personalidirektor Aivo Andresson ütles Äripäevale, et luuakse kaupluse saalitöötajate, kassapidajate töökohti ning tegemist on täistööajaga kohtadega. „Praeguses majandussituatsioonis on igasugune riigi või kohaliku omavalitsuse abi ettevõtjatele teretulnud,“ vastas Andresson küsimusele, mida Comarket linna toetussüsteemist arvab.

Ühele kohale konkureeris personalidirektori sõnul 4-5 kvalifitseeruvat inimest.

„Sotsiaalsete töökohtade toetuse summa sõltub loodavate töökohtade arvust ja töölepingute kestusest,“ rääkis Teniste. Maksimaalne toetussumma on 4350 krooni, millele lisandub sotsiaalmaks ja töötuskindlustusmakse. Teniste sõnul on ettevõtte omafinantseering üks kolmandik.

„Huvi sotsiaalsete töökohtade loomise toetuse vastu oli suur," märkis Teniste. „Rahastati kõigi kaheksa toetustaotluse esitanud ettevõtja taotlused, kuid mõnel ettevõttel jäi taotlus esitamata seetõttu, et ettevõtte keskmine töötajate arv oli vähenenud koondamiste tõttu eelmisel kuue kuu jooksul,“ rääkis ta.

Tallinn tegi otsuse, võttes arvesse loodavate töökohtade arvu, palgataset, töökoormust ja taotluse realistlikkust ning taotleja asukohta, rääkis Teniste, kelle sõnul tehakse järgmised rahastamisotsused 30 päeva jooksul ning uued taotlused nende saamiseks on juba laekunud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474