3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Klaasrõdu, mille all haigutab tühjus

USA kõrgeima hoone, Chicago Sears Toweri 103. korrusele paigaldati neli klaasist vaateplatvormi, mis ulatuvad hoonest välja ning millele astudes haigutab all mitusada meetrit tühjust.

Rõdud asuvad 412 meetri kõrgusel, ulatudes pilvelõhkuja vaateplatvormilt 1,2 meetrit eemale. Nagu üks Californiast pärit külastaja ajalehes Daily Mail kommenteeris, tundis ta end kui jääl kõndivat. "Kui sa astud esimese sammu, siis sa mõtled, kas kukud alla," kirjeldas ta. Üks Sears Toweri omanikke John Huston tunnistas, et esimene kord mõjus klaaspinnale astumine veidi iiveldama ajavana, kuid pärast 30-40 korda on ta sellega juba harjunud.

Allpool toodud pildigaleriis nähtavad rõdud on kolm meetrit kõrged ja samapalju laiad, klaaspõranda paksus on 3,8 cm. Rõdud kannatavad kuni viietonnist raskust.

Sears Toweri vaateplatvormi külastab päevas 25 000 inimest, pilet sinna maksab 15 dollarit (167 kr). 110kordne büroomaja avati aastal 1973, siis oli tegu maailma kõrgeima hoonega. Täna on see 442meetrine pilvelõhkuja kõrgeim USAs ja viiendal kohal maailmas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474