6. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare paneb 25 miljoniga müüki 63% golfifirmast

Kuressaare linnavalitsus kuulutas välja 536 ASi Saaremaa Golf aktsia avaliku kirjaliku enampakkumise alghinnaga ligi 25 miljonit krooni.

"Usun, et linnas asuv golfiväljak on piisavalt atraktiivne ja loodan, et läbi advokaadibüroo müügikanalite leiame sellele ka ostja," sõnas abilinnapea Kalle Koov. Tema sõnul on lootust, et aktsiad ostetakse vähemalt volikogu poolt ette antud alghinnaga 24,8 miljonit krooni.

Müüki lähevad Saaremaa Golfi A-aktsiad nimiväärtusega 25 000 krooni, s.o 62,91% aktsiakapitalist. Osavõtutasu on 10 000 krooni, tagatisraha 1,24 miljonit. Müüki korraldab Kuressaare linnavalitsus, nõustab Advokaadibüroo Glikman Partnerid.

Kalle Koovi sõnul polnud Glikman Partnerite pakkumine odavaim, kuid see-eest oli see linnale hankekomisjoni hinnangul parim variant. Abilinnapea tõi ühe argumendina välja advokaadibüroo head müügikanalid, mille kaudu loodetakse golfiväljakule uus omanik leida.

Pakkumised avatakse 6. augustil Tallinnas advokaadibüroo kontoris. Enampakkumise võidab see, kelle pakkumise summa on kõigist nõuetekohastest pakkumistest kõrgeim ning mitte madalam kui enampakkumise alghind.

Saaremaa Golf teenis eelmisel aastal 1,6 miljoni kroonise käibe juures 3,3 miljonit kahjumit. Arvestades varasemate perioodide kasumit, jäi aasta lõpu seisuga ettevõtte jaotamata kasumiks 9,5 miljonit krooni.

Tänavu aprillis juhtis audiitor golfifirma majandusaasta aruandes tähelepanu, et Saaremaa Golfi käibevahendite defitsiit võib 2009. aasta lõpuks ulatuda kümne miljoni kroonini. See aga tähendab, et ettevõte ei suuda tagada võetud kohustuste täitmist. 31.12.2008 seisuga ületavad lühiajalised kohustused likviidseid varasid enam kui 13 miljoni krooniga.

"Eelnimetatud asjaolud annavad märku olulise ebakindluse esinemisest, mis võib heita märkimisväärset kahtlust ettevõtte suutlikkusele jätkata jätkuvalt tegutsevana," teatas audiitor Tarmo Ader aruandes.

Saaremaa Golfi laenukohustused SEB Panga ees ulatusid eelmise aasta lõpu seisuga 22,5 miljoni kroonini, millest 14 miljonit on pikaajaline laen. Tänavu 1. aprillil muutis Saaremaa Golf SEBga sõlmitud lepingut, pikendades tagasimakse tähtaega ühe aasta võrra, 31. detsembrini 2012. Varem kokku lepitud seitsme miljoni krooni asemel tuleb sellest tänavu maksta tagasi 2,2 miljonit.

Saaremaa Golfi aktsionäride seas on kas otse või firmade kaudu ka ettevõtjad Tarmo Sumberg, Tõnis Palts, Kaido Jõeleht, Toivo Alt, Tullio Liblik, Jaanus Tamkivi, Maido Kiviorg, Jüri Tiitus.

Saaremaa golfikeskuse operaatorina tegutseb OÜ Saare Golf Travel, olles ka mullu juunis valminud klubihoone omanik. Veerand Saare Golf Travelist kuulub restoraniärimees Mart Tomsonile, veerand E.L.L. Kinnisvara esindajale Almar Otterile ja pool Saaremaa ettevõtjale Ants Inkile.

Eelmise aasta augustis täismõõtmelisena kasutusloa saanud 18rajalise golfiväljaku projekteeris Soome mainekas golfiarhitekt Lassi Pekka Tilander.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474