14. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara asutajatest vennad veetsid kahtlustatavatena öö arestimajas

Kinnisvaraäri hiilgeaja tähtfirma Q Vara omanikest vennad Alo ja Ivo Lillepea veetsid öö arestimajas, kui majanduspolitsei nad kolmapäeval usalduse kuritarvitamises ja omastamises kahtlustatuna kinni pidas, kirjutab Postimees.

Juuni lõpus lõpetas Harju maakohus vara raisanud ja võlausaldajate huve kahjustanud Q Vara saneerimise, kuna saneerimismenetluse ajal kadus osa Swedbankilt liisitud vara teadmata suunas.

Q Vara juht Alo Lillepea ütles toona kohtumääruse kommentaariks, et tema otsustab ettevõtte saatuse, mitte kohus, vihased võlausaldajad ega Äripäev.

Lisaks vara raiskamise ja võlausaldajate huvide kahjustamise faktile tuvastas Harju maakohus, et Q Vara raamatupidamine logises igast kandist. Q Vara saneerimisnõustajad edastasid kohtule 42 võlausaldaja vastuväidet koos tõenditega. Kohus leidis, et nii suur vastuväidete arv sai tuleneda vaid valedest andmetest Q Vara raamatupidamises.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474