31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank lasi Ivo Lillepea kinnistud arestida

Harju maakohus arestis Swedbank Liisingu nõudel makseraskustes Q Vara omanikeringi kuuluva Ivo Lillepea isikliku kinnisvara, sh Pärtlepõllu kinnistu, selgus kinnistusregistrist.

Pärtlepõllu kinnistut serveeris investeerimisplaane tutvustanud Q Vara kui enda oma. Alles hiljem tuli välja, et Pärtlepõllu kuulub tegelikult Ivo Lillepeale.

Lillepeal on praegu kolm kinnistut ja korter. Tallinnas Tammsaare teel asuv korter arestitud pole. Kaks suvilakrunti Rannamõisa külas on aga Pärtlepõlluga sarnaselt arestitud.

Pärtlepõllu kinnistu registrikaardilt oli näha, et sellele on kantud keelumärge vara arestimise kohta Swedbank Liisingu kasuks. Kinnistu on arestitud 13. augusti kohtumäärusega. Keelumärge on registrisse kantud prokuratuuri 26. augusti avalduse põhjal.

"Arestitud on ainult need kolm kinnistut, midagi rohkemat arestitud ei ole. Arestitud on need kinnistud seoses sama kriminaalasjaga, kus Ivo Lillepeale esitati 12. augustil kahtlustus omastamises. Kinnistud on arestitud tsiviilhagi tagamiseks," selgitas prokuratuur täna Äripäevale.

2. septembril hakkab Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Malle Preimer läbi vaatama kahtlustatava Ivo Lillepea kaitsjate Erki Kergandbergi ja Lada Riisna määruskaebust Harju maakohtu 13. augusti vara arestimise määrusele.

Vahetult enne kinnistute arestimist, 12. augustil, pidas politsei vennad Alo ja Ivo Lillepea kinni ja meestel tuli veeta öö arestimajas. Peagi lasti vennad vabaks, sest puudus oht, et nad kuriteo korda saadaks võu uurimisest kõrvale hoiaks.

Alo ja Ivo Lillepea kriminaalasja uurimist veab Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Maria Sutt. Reaalselt viib kriminaalmenetlust läbi Põhja politseiprefektuuri majanduskuritegude uurimise talitus.

„Ilmselt oli vaja nad üle kuulata ja see võttis kauem aega kui ainult üks päev,“ selgitas prokuratuur augusti keskpaigas ärimeeste vahistamist. Prokuratuuri andmetel kahtlustatakse Alo Lillepead kuritarvitamises ja omastamises ning tema venda Ivo Lillepead omastamises.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474