9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raivo Kütt: kriis viis Amservi juhtide palgad miinimumini

Palganumber on muutunud Amserv Grupis kõikidel tasanditel - automüüjatest kuni juhtideni välja, sõnas ettevõtte juht Raivo Kütt.

„Meil on 11 esindust ning me oleme ühtlustanud kõikides esindustes kõikide töötajate boonussüsteemid. Ja seda mitte ainult automüüjatel, vaid seda ka tehnikutel, nõunikel ehk kõikidel tasanditel – ka juhtidel,“ rääkis Kütt.

Kütt märkis, et enne olid meil esindused suhteliselt iseseisvad ja palgatingimused kõikusid päris kõvasti. „Aga nüüd on need kõik ühe malli järgi tehtud, meil on neid lihtne jälgida ja lihtne kontrollida ja lihtne ülevaadet saada kulude kokkuhoiu mõttes.“

Ta lisas, et eks reaalpalk on ikkagi kukkunud nagu igal pool mujalgi 10-15%, sõltuvalt ametikohast. „Kui me räägime auto müüjatest, siis on nende palk koosnenud koguaeg kahest osast – on olnud põhipalk ja boonuspalk ning praegusel juhul oleme põhipalka veidike vähendanud ja boonusssüsteemi oleme püüdnud vastupidi teha atraktiivsemaks, et suurem müük oleks nende jaoks huvipakkuvam.“

Küti sõnul on tehnikute boonussüsteem seotud töötunni hinnaga ja efektiivsusega. „Mida efektiivsemalt nad suudavad oma töötunde välja müüa seda rohkem on neil võimalus ka teenida,“ ütles ta ja lisas, et sõltuvalt veel ametist on muutunud mobiililimiit, auto kasutamise ja kütuse kasutamise võimalus. See kõik on väga täpselt paika pandud.

„Boonussüsteem muudeti ära selle aasta alguses. See muutus on juba positiivse tulemuse andnud, oleme saavutanud positiivse taseme ja kõik kulud on ikkagi kontrolli all. Saame iga järgneva kuu alguses väga operatiivse ülevaate, et mis on olnud ja kuidas on läinud. Me oleme selle süsteemiga rahul,“ tõdes Amservi juht.

„Julgen öelda küll, et kõik töötajad on selle vajadusest aru saanud, sest küsimus on ju igas firmas täna eksistentsis ning selle tulevikus. Teenida täna palju, kuid homme olla töötu ei ole ka ju meeldiv perspektiiv,“ märkis ta.

Tema sõnul on ka juhid ise (Raivo Kütt ja Raivo Aavisto – toim.) jaanuarist miinimum palgal. „Meie palk on sümboolne, see ei puuduta ainult alltöötajaid vaid ikkagi ka ise tuleb eeskuju näidata. Juhid boonust ei saa, meie palk on fikseeritud 10 000 kroonile.“

Kütt ütles, et ettevõttes on muudetud ainult rahalist boonussüsteemi, sotsiaalhüvesid eraldi ette nähtud pole. „Kuid ma ei alatähtsustaks ka moraalset premeerimist, ma arvan, et inimeste jaoks ka hea sõna on väga oluline. Kiitust tahame me vajalikul kombel küll jagada, seda ei sa kuidagi alahinnata.“

„Üritame oma paremaid töötajaid ikka kõigi ees esile tõsta – kindlasti ka õlale patsutus on vahel vajalik,“ lausus Kütt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474