23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: ma pole teinud ühtegi Eesti julgeolekut kahjustavat otsust

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Randel Läntsi sõnul peab hoolimata kaitsepolitsei vastuseisust Schengeni viisaruumi mustast nimekirjast Eesti-vastaseid küberrünnakuid õigustanud Vene poliitiku kustutanud justiitsminister Rein Lang ametist lahkuma, justiitsminister Rein Langi sõnul on SDE nõudmised naeruväärsed.

Läntsi hinnangul olid Eestit ja Gruusiat taganud küberrünnakud ühed tõsisemad Venemaalt lähtunud aktsioonid meie iseseisvuse vastu ning siinkohal ei tohi teha mingeid järelandmisi. "Justiitsminister Lang on teinud meie riigi huvide vastase otsuse ja peab selle eest ka vastutust kandma. Kutsun reformierakondlasest ministrit oma ametist kiiremas korras tagasi astuma. Kaalul on kogu Eesti maine," rõhutas Länts.

Postimehe andmetel tegi Lang selle otsuse vahetult pärast sotsiaaldemokraatide valitsusest välja viskamist, kui ta täitis ajutiselt siseministri kohuseid.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles, et kell 12 koguneb ka fraktsioon, et antud küsimust arutada.

„Fakt, et üks Eesti parlamendipartei hakkab tegema ennatlikke järeldusi ühe ebausaldusväärse ajakirjaniku spekulatsioonide põhjal on enam kui kummastav,“ ütles Lang ministeeriumi teate vahendusel.

„Tänases Postimehes Tuuli Kochi sulest ilmunud uudislugu Sergei Markovi kustutamisest Schengeni viisaruumi sissesõidukeelu nimekirjast kubiseb kollasele ajakirjandusele omastest spekulatsioonidest ja faktivigadest,“ sõnas Lang.

Langi sõnade kohaselt teeb teda kui justiitsministrit ärevaks kaitsepolitsei ja riigisaladusega kaetud teabe kasutamine valimiskampaanias.

„Ma ei ole teinud selles asjas ainsatki ebaseaduslikku ega Eesti julgeolekut kahjustavat otsust. Küll aga kahjustab eesti välissuhtlemist ja mainet mõningate poliitikute ja ennast ajakirjanikeks nimetavate isikute valimiskampaania, milles kõik vahendid näivad olevat lubatud,“ lisas justiitsminister.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474