25. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet vabastas kindlustusseltsid kartellikahtlusest

Konkurentsiamet ei tuvastanud kindlustusandjate, kindlustusseltside liidu ja Eesti Liikluskindlustuse Fondi tegevuses konkurentsiseaduse rikkumist, lükates nii tagasi kindlustusmaaklerite liidu aastatagused kartellisüüdistused.

Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKSL) juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul lõpetas konkurentsiamet menetluse liidu ja mõnede turuosaliste suhtes, kuna ei sõlmitud mingeid konkurentsiseaduses keelatud kokkuleppeid, teatas Eesti liikluskindlustuse fond ja kindlustusseltside liit.

"Konkurentsiamet tõdes oma otsuses, et kindlustusseltside liidul on erialaliiduna õigus võtta seisukohti sektorit puudutavates küsimusest ning küsida nende sõnastamiseks nõu oma liikmetelt," ütles Niinemaa. Samas soovitas järelevalve konsultatsioonide korraldamisel selgitada asjaosalistele kohalduvaid õiguslikke piiranguid.

Otsuse selgitavas osas on konkurentsiamet osutanud, et turgu korrastavat meedet võib käsitleda hinnakokkuleppena, kui seda rakendatakse iseregulatsioonina. Sellisel puhul jääb seadusandjale suurem roll turu korrastamisel.

Teise otsusega lõpetas konkurentsiamet sama kindlustusmaaklerite liidu avalduse alusel algatatud menetluse Eesti liikluskindlustuse fondi (LKF) suhtes, kuna ei tuvastanud konkurentsiseaduse rikkumise tunnuseid. Konkurentsiameti otsuse kohaselt oli LKFil seaduslik õigus lõpetada kindlusmaakleritega lepingud liikluskindlustuse infosüsteemi kasutamiseks, samuti pole fond vahetanud konkurentsi kahjustavat teavet.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474