2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa naftatoodang kasvas rekordiliseks

Venemaa naftatoodang kasvas septembris rekordtasemeni 10,01 miljoni barrelini ööpäevas, vahendab energeetikaministeeriumi kirja Bloomberg.

Eelmise aasta septembris pumpasid idanaabrid 9,84 miljonit barrelit ning selle aasta augustis 9,97 miljonit barrelit ööpäevas.

Toornafta eksport kasvas septembris 5,47 miljoni barrelini ööpäevas, mis on neli protsenti rohkem kui aasta tagasi ning 0,6 protsenti enam võrreldes selle aasta augustiga.

Venemaa suurima naftatootja Rosnefti toodang kasvas 4,8 protsenti 2,4 miljoni barrelini ööpäevas. Osaliselt on kasvu taga uue naftaleiukoha, Vankori kasutusele võtmine. Analüüsikeskuse Cambridge Energy Research Assosciates andmetel võib olla tegemist maailma 10 suurema hulka mahtuva leiukohaga. Selle aasta lõpuks kavatseb ettevõte suurendada tootmist 220 000 barreli ning tootmise tipu ajal maksimaalselt 510 000 barreli võrra ööpäevas.

BP (endine British Petroleum) statistika kohaselt pumbati Nõukogude Liidu lagunemise ajal 1991. aastal Venemaal naftat 9,33 miljonit barrelit ööpäevas. Tollast mahtu ei suutnud Venemaa ületada enne 2005. aastat.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474