9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskindlustuse makse alanes üheksa kuuga 6,4%

Vähenenud liiklusõnnetuste arv on tänavu üheksa kuuga alandanud liikluskindlustuse keskmist päevamakset 6,4%, selgus Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) turuülevaatest.

Kui eelmisel aastal oli kindlustuspäeva keskmine maksumus liikluskindlustuses 5,75 krooni, siis tänavu üheksa kuu jooksul keskmiselt 5,38 krooni. Liiklusõnnetuste kogukahju langes üheksa kuuga 484 miljoni kroonini ning keskmine kindlustushüvitis kaheksa protsenti, 24 093 kroonini.

LKFi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul on kindlustushindade edasise suuna ennustamine keeruline. "Võrdluses eelmise aastaga on nii liiklusrikkumiste arv kui ka makstud kahjusummad vähenenud, kuid kolmandas kvartalis hakkas kahanemistempo võrreldes esimese poolaastaga raugema," ütles ta.

"Eriti paistab silma kolmanda kvartali suhteliselt suur isikukahjude arvu kasv eelmiste kvartalitega võrreldes. Edaspidine näitab, kas tegu on liikluskahjude valdkonnas senise suuna muutusega," lisas Niinemaa.

Liiklusõnnetusi registreeriti tänavu esimesel poolaastal 18 337 ehk keskmiselt 67 õnnetust päevas, mis on 25% vähem kui eelmisel aastal. Võrreldes eelmise kvartaliga on aga liiklusõnnetuste arvu kahanemistempo aeglustunud. Raskete inimvigastustega liiklusõnnetuste hulk vähenes esimesel poolaastal 34 protsenti, 687 juhtumini, üheksa kuu lõikes oli aga kahanemine 17% ning õnnetuste hulk ulatus 1163ni.

Kui eelmise aasta üheksa kuuga kindlustati esmakordselt 16 448 sõidukit, siis tänavu samal perioodil üle kahe korra vähem, täpsemalt 7320. Kindlustatud sõidukite üldarv vähenes võrreldes eelmise aastaga 2,7 protsenti, 628 276ni. Pidevalt kindlustatud sõidukite arv jäi võrreldes 2008. aasta üheksa kuuga praktiliselt samaks.

LKF on seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita liikluskindlustuse garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474