16. november 2009
Jaga lugu:

Kõik algas Arco omanike tülist

2007. aasta lõpus tekkinud tõsised erimeelsused seni Arco Vara juhtinud vendade Arakaste ja ettevõtte teiste omanike Richard Tominga ja Hillar-Peeter Luitsalu vahel lõid pinnase Toomas Tooli turumanipulatsioonidele.

Viljar Arakas loobub firma juhi kohast, suuromanik ja firma asutaja Arti Arakas loobub nõukogu esimehe kohast, kuid jääb nõukogusse edasi. Vennad süüdistasid Tomingat liigses sekkumises ettevõtte tegevjuhtimisse.

Järgmise aasta veebruaris jagavad Arakad ja Tomingas ära ühised ärid. Tomingas saab endale Saaremaa Laevakompaniile renditavaid laevu omava firma, Arti Arakasele jäävad mitut hotelli ja maatükke omavad firmad.

Mais 2008 vabastab Arco Vara aktsionäride üldkoosolek Arti Arakase ettevõtte nõukogu liikme kohalt. Tollal spekuleeritakse, et see tähendab, et ta müüb peagi Arco Vara aktsiad. Vastavalt firmade jaotamise kokkuleppele tekkis Arakasel õigus Arco aktsiate müügiks jaanipäevast.

2008 juuli alguses müüb Arti Arakas 5 miljonit Arco Vara aktsiat Toomas Toolile.

14.-21.juuli 2008 annab Toomas Tool oma abikaasa volitatud esindajana SEB maaklerile Karoly Kirberile telefonitsi korralduse müüa oma abikaasa seotud SEB Panga esindajakontol olevad olevad aktsiad suurtes kogustes järjest madalama hinnaga. Eesmärgiks oli viia AS Arco Vara aktsia turuhind allapoole 0,56 EUR hinnataset, mis andis Toomasele võimaluse mõjutada teisi AS Arco Vara suuraktsionäre otsuste tegemisel.

Müüki läks ligi 500 000 aktsiat, mille tagajärjel 22.juulil langes Arco Vara aktsia hind börsipäeva lõpul 0,55 euro piirini.

Selle aasta veebruaris teeb finantsinspektsioon prokuratuurile antud juhtumis kuriteoteate.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee