1. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parel: müügimaks võib viia kuni 1000 töökohta

Eesti Kaupmeeste liidu juhatuse liige ja Tallinna Kaubamaja turundusdirektori Enn Pareli sõnul ei ole luksuskaupade maksuks nimetatud maks tegelikult luksuskaupade maks ja võib maksta kuni 1000 töökohata kaubandusettevõtetes.

„Ei välista, et see toob kaasa umbes 1000 töökoha kaotamise, mis linnale, kes püüab töökohti juurde luua, just kasuks ei tule,“ rääkis Parel ERR uudistele. Ta nentis, et 1protsendiline maksutõus mõjutab nii kaupade hindu, kaupmeeste kasumeid kui ka tarnijatelt sisse ostetava kauba hinda. 

ERR uudiste küsimuse peale, kas selle üle maksab praegu lärmi lüüa, vastas Parel, et kindlasti maksab. Ta rõhutas, et jutt käib ikkagi 150 miljonist kroonist, mida selle maksuga linna kassasse loodetakse koguda.

Parel ütles veendunult, et luksuskaupade maksuks Tallinnas kehtestatavat maksu küll nimetada ei saa ning, et kaupmehed püüavad kõrgete maksude vastu võidelda.

ERR uudiste kohaselt ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et ettevõtlust mõjutab müügimaks positiivselt. Enn Parel leiab, et sellega peetakse üleval linna ametnikke ja propagandamasinat. „Mina ei näe selles absoluutselt mitte midagi positiivset,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474