Parel: müügimaks võib viia kuni 1000 töökohta

Eesti Kaupmeeste liidu juhatuse liige ja Tallinna Kaubamaja turundusdirektori Enn Pareli sõnul ei ole luksuskaupade maksuks nimetatud maks tegelikult luksuskaupade maks ja võib maksta kuni 1000 töökohata kaubandusettevõtetes.

„Ei välista, et see toob kaasa umbes 1000 töökoha kaotamise, mis linnale, kes püüab töökohti juurde luua, just kasuks ei tule,“ rääkis Parel ERR uudistele. Ta nentis, et 1protsendiline maksutõus mõjutab nii kaupade hindu, kaupmeeste kasumeid kui ka tarnijatelt sisse ostetava kauba hinda. 

ERR uudiste küsimuse peale, kas selle üle maksab praegu lärmi lüüa, vastas Parel, et kindlasti maksab. Ta rõhutas, et jutt käib ikkagi 150 miljonist kroonist, mida selle maksuga linna kassasse loodetakse koguda.

Parel ütles veendunult, et luksuskaupade maksuks Tallinnas kehtestatavat maksu küll nimetada ei saa ning, et kaupmehed püüavad kõrgete maksude vastu võidelda.

ERR uudiste kohaselt ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et ettevõtlust mõjutab müügimaks positiivselt. Enn Parel leiab, et sellega peetakse üleval linna ametnikke ja propagandamasinat. „Mina ei näe selles absoluutselt mitte midagi positiivset,“ lisas ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised