5. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtutäiturid asuvad fotodega kuulutusi avaldama

Uuest aastast jõustuv kohtutäituri seadus kohustab täitureid avaldama kinnisvara enampakkumise kuulutuse ka vähemalt ühes enamkasutatavas kinnisvaraportaalis ja ajalehes. Internetikuulutuses peavad juures olema ka fotod.

Seaduseelnõu teisel lugemisel kiitis riigikogu heaks paranduse, millega täiendati eelnõu § 129 uue punktiga 18 järgmises sõnastuses:

„Kinnisasja müügi korral avaldatakse kuulutus vähemalt 20 päeva enne enampakkumise algust väljaandes Ametlikud Teadaanded, internetis vähemalt ühes enamlevinud kinnisvara müügipakkumiste portaalis ja vähemalt ühes enampakkumise kohas levivas ajalehes. Sissenõudja või võlgniku soovil avaldab kohtutäitur kuulutuse sissenõudja või võlgniku kulul ka muudes väljaannetes. Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatule avaldab kohtutäitur internetikuulutuses ka fotod kinnisasjast.“

Riigikogu õiguskomisjon selgitas: "Kinnisasja müügi enampakkumise tähtaega pikendatakse, et enampakkumisel osaleda soovijatel oleks võimalus kinnisasja enne enampakkumist vaatamas käia. Samuti peab laenuga osta soovijatel olema võimalus enne enampakkumist pidada pangaga läbirääkimisi ostu finantseerimisvõimaluste üle. Lisaks kohustatakse kohtutäitureid avaldama kinnisasja müügikuulutus vastavas enamlevinud müügipakkumiste portaalis koos fotodega."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474