9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson koondab Rootsis pea 1000 inimest

Ericsson tahab Rootsis kinni panna Gävle tehase ja vähendada Borasis töötajate arvu, kirjutab Taloussanomat

Ettevõtte teatel puudutavad koondamised 946 töökohta, sealhulgas Gävle tehasest 856 töökohta ja Borasist 90 töökohta.

Ettevõtte tegevjuhi Carl-Henric Svanbergi sõnul tulenevad koondamised üheaegselt nii töö hulga vähenemisest kui ka ettevõtte efektiivsuse suurendamisest. "See on meile raske päev," ütles ta.

Gävle tehase sulgemine ja Borasi töötajate koondamine tuli Ericssoni inseneridele üllatusena. "Ei osanud selliseid teateid oodata. See tuleb täieliku üllatusena," ütles insenere esindava Civilingenjörsförbundeti juht Johanni Samalistu Dagens Industri veebiväljaandele.

Ericsson valmistab Gävles kolmanda põlvkonna mobiilivõrgus kasutatavaid seadmeid, lisaks on ettevõttel seal suur logistikakeskus.

Tehase töötajaid esindava IF Metallklubbeni juhi Anne Hillini ütlusel osati mingisugust taolist teadet oodata. "Aga olen siiski üllatunud, et see tuli just nüüd. Tellimustega on praegu OK," ütles ta.

Ericssoni metallitöötajaid esindava Göran Zetterlundi sõnul on tegemist suure tragöödiaga niigi suure töötuse all kannatavale Gävlele. "Ajastus on äärmiselt halb, jõuludeni on vaid kaks nädalat. Aga see näitab, et ettevõttel pole kaastunnet ega austust," lisas ta.

"See aga ei ole veel kogu tõde. Lisaks kaob ligi 350 töökohta madala kulutasemega riikides nagu Eesti, Hiina ja India," ütles Zetterlund di.se-le.

Soome Nokia Siemens Networksi ja Hiina Huaweiga võistlev Rootsi Ericsson on juhtiv võrgutoodete valmistaja. Turu-uuringufirma Dell'Oro oktoobrikuise hinnangu järgi kuulub Ericssonile 32 protsenti tegevusala käibest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474