10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luman hages kommentaari "esimese särgiesine on ikka väga tatine"

Nordecon Internationali suuromanik Toomas Luman ja Nordecon Infra kaebasid kohtusse kaks ehitusuudised.ee veebis ilmunud lugejakommentaari.

Harju maakohus algatas mai lõpus Lumani avalduse alusel eeltõendamismenetluse ning nõudis selle raames Äripäevalt portaali ehitusuudised.ee uudisele jäetud kahe kommentaatori IP-aadresse.

Äripäeva ehitusuudiste portaal avaldas 12. mail uudise "Nordecon ja Teede REV-2 kohtu lävel", millele jätsid teiste seas kasutajad "Toomas" ja "lumani" vastavalt järgmised kommentaarid "Esimese särgiesine on ikka väga tatine" ja "firma vist tõmbleb lõpu eel... kõigiga tülis ja maoli maas".

Eeltõendamismenetlus võimaldab kannatanul pöörduda kohtusse süüdlast teadmata. Menetluse raames kogutakse tõendid, nagu ka IP-aadress, et teha selgeks, kellele laimusüüdistus esitada. Äripäeva esialgsetel andmetel jäeti need kommentaarid ühe ehitusfirma kontoritest.

Äripäev väljastab lugejakommentaaride IP-aadresse politsei või kohtu kirjalikul nõudmisel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474