7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalitootjate aktsiad kukuvad

Maailma suuruselt teine ehitusmaterjalide tootja ja levitaja CRH hoiatas, et nad ei suutnud täita oma prognoosi seoses USA langusega. Iiri ettevõtte aktsia tõmbas endaga kaasa ka teiste ehitusmaterjalitootjate aktsiad.

CRH aktsia hind kukkus Dublinis 8,4 protsenti, 15,68 eurole. Ka maailma kolme suurema tsemenditootja Lafarge'i, Holcimi ja HeidelbergCementi aktsia ning suurima tellisetootja Wienerbergeri aktsia kukkusid.

„Aktsiad lihtsalt peegeldavad seda, mis on juhtunud USAs,“ ütles MF Globali analüütik Tobias Wörner Bloombergile. „Avaldatud numbrid ei ole ole olnud nii head, kui oodati. Tsemendi hinnakujundus USAs on päris karm.“ Ta soovitab osta CRH aktsiat ja müüa HeidelbergCementi oma.

CRH teatas täna, et Ebitda-kasum kukkus umbes 20 protsenti ja käive 10 protsenti. Mais prognoosis ettevõte, et kasumi langus jääb kümne protsendi sisse. Tänavu kukub käive prognoositust enam, kuna nõudlus kärbub Portugalis, Hispaanias ja Iirimaal.

CRH müügimahtu USAs mõjutas negatiivselt aasta alguse kehv ilm lõunaosariikides. Ilm rikkus olukorda taas mais ja juunis.

Lõpliku esimese poolaasta tulemuse avaldab CRH 24. augustil.

CRH teatas, et teise poolaasta Ebitda tuleb arvatavasti parem kui aastatagune 1,15 miljardit eurot.

Lafarge’i aktsia hind langes Pariisis 3,2 protsenti, 40,23 eurole. Holcimi aktsia hind langes 3,1 protsenti, 69 Šveitsi frangile. HeidelbergCementi aktsia kaotas hinnas 4,3 protsenti ja  maksis 37,175 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474