17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare suur võlg segab staadioni rahastamist

KOIT-kava kaudu Kuressaare linnastaadioni jaoks eraldatud 32 miljonit krooni võib tuulde lennata, kuna rahandusministeerium näeb probleemi selles, et Kuressaarel on juba praegu võlakoormus 98% kavandatud eelarvetuludest.

Saarte Hääle andmeil kinnitas seda, et Kuressaare staadioniga on lood kehvad, saarlasest rahandusminister Jürgen Ligi augusti lõpus kohtumisel kohalike reformierakondlastega; tema sõnul ei vasta Kuressaare enne 2012. aastat  kriteeriumidele.

Abilinnapea Kalle Koovi kinnitusel tekkis suur võlakoormus sellest, et linna võlakohustuste hulka on arvatud sihtfinantseeringu kohustused sihtasutustest koolide ja spordibaasi ees nende võetud laenude tasumiseks; linna tõlgenduse järgi on Kuressaare võlakoormus alla 60%.

Koovi sõnul peaks uus seadus kehtestama üleminekuaja neile omavalitsustele, kelle võlakoormuse määr peaks uute reeglite kohaselt ületama kehtestatud piirmäära.

Juuni alguses saatis Kuressaare linnavalitsus siseministeeriumile kirja, milles kinnitas valmisolekut omafinantseerimise osas, staadioni ehitus nõuaks linnalt 1,4 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474