20. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe ei taha kooskõlastada Mansbergi-Prantsi planeeringut

Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats teatas täna, et linnaosa valitsus ei kavatse kooskõlastada Sütiste 17 kinnistu detailplaneeringut, kuna projekteeritava hoone maht on liiga suur.

Kavandatav büroohoone tekitab muret kõrvalmaja elanikele. Samuti tiheneks oluliselt ka piirkonnas autoliiklus, teatas linnaosa valitsus.

„Augusti lõpus andis Mustamäe linnaosa valitsus detailplaneeringu algatamisele rohelise tule märkusega, et peab arendaja poolt taotletud hoonestusmahtu liiga suureks,“ ütles Laats. „Ka Mustamäe Halduskogus tekitas selle eskiisprojekti arutamine erimeelsusi.“

Sütiste 17 projekteerijaks on EA Reng AS, kinnistu omanik on OÜ Baltek Arendus, mis kuulub Indrek Prantsile ja Sven Mansbergile. Detailplaneeringu järgi kavatsetakse praeguse 1,5-korruselise paekivist müüridega teenindus- ja ärihoone asemele rajada 8-korruseline büroohoone. Planeeringuala suurus on 0,7 ha, planeeritud on 103 parkimiskohta.

Ümbruskonna elanikud on korduvalt pöördunud Mustamäe linnaosavalitsuse poole avaldades vastuseisu naabrusse nii suure büroohoone ehitamisele. Sütiste 15 maja elanikud kardavad, et uus hoone ehitatakse neile nö akna alla, samas tunnevad nad muret tiheneva liikluse ja parkimise pärast.

„Oleme saanud kümneid allkirju suurehituse vastu. Nii ei näe me võimalust nõustuda selle detailplaneeringuga enne kui projekteeritava hoone mahtu on vähendatud,“ rõhutas linnaosa vanem.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474